2019 SUMMARY

We are glad to inform you that we have reached *16,681,064* positive behaviors recorded from Malaysia, Indonesia, Phillipines, India, Canada, USA, and Qatar.

We, at StudentQR, will always strive for excellence and continue to serve the country in the education system. Click to read parent's feedbacks from our recent survey.

QR Points reports 2019.jpg

Respon Ibu Bapa

yang diambil dari survey melibatkan 450 ibu bapa daripada pelbagai sekolah bermula 18-23 Disember 2020.

97% Ibu Bapa Sangat Gembira dengan ParentQR Points

"Menjadikan motivasi dan memberi semangat kepada anak dalam melaksanakan perkara-perkara baik".

"Anak juga ada 1 jadual tersusun & sangat bermanfaat setiap hari".

 

"Sangat bagus, anak² pun excited...cuma Ibu asyik terlupa nak masuk..Aplikasi ini dapat meningkatkan tahap keyakinan pelajar".

 

"Selain itu, ibubapa dapat melihat perkembangan anak dari aspek pelajaran dan sahsiah diri".

 

"Dapat meningkat motivasi pelajar apabila mereka melihat markah sahsiah mereka sendiri".

 

"Sistem penilaian automatik ini bagus untuk keep track".

 

"Satu penghargaan kepada pelajar dlm meningkatkan prestasi akademik, sahsiah diri, membentuk disiplin serta perkongsian tahap pencapaian dengan ibubapa".

 

"Bagus, memudahkan urusan & dapat memantau kelakuan/tindakan anak-anak".

 

"Bagus sebagai alat bantuan untuk ibubapa merangsang anak-anak melakukan kebaikan".

 

"Baik. Murid lebih semangat membuat tugasan".

 

"Sistem ini memudahkan pemantauan anak2 dikalangan Ibu bapa tentang sikap anak2".

 

"Senang guru menilai walaupun ibu bapa yg mengisi".

 

"Setakat ni sangat berkesan untuk memudahkan anak-anak belajar apatah lagi dalam keadaan pandemic".

 

"Alat motivasi anak-anak yang seronok dan berkesanAplikasi yang sangat baik sebagai bahan pengukur untuk kemenjadian anak-anak dan rujukan Ibu bapa bagi pemantapan harian mereka".

 

"Meningkatkan daya usaha anak-anak untuk lebih bersemangat mengamalkan akhlak mahmudah".

"Dia amat bagus sebab dia meningkatkan produktiviti murid".

 

"ParentQR point ini sangat bagus kerana dapat menambah semangat anak-anak untuk melakukan ibadah di rumah".

 

"Banyak membantu ibu bapa tahu perkembangan anak-anak disekolah. Sebab boleh tahu tahap anak-anak dalam kelas".

 

"Anak lebih bermotivasi untuk membaca Al Quran setiap hari".

 

"Memberi semangat kepada anak untuk bersaing, dan menanam sifat soleh wamusleh dalam diri anak secara tidak langsung".

 

"Saya sokong sepenuhnya jika pihak sekolah mahu meluaskan lagi penggunaan aplikasi ini dalam pelbagai aspek lain pula".

 

"Mula macam susah tapi lama lama ok. Anak pun mudah faham membantu memotivasi anak utk istiqomah dlm melakukan amalan2 kebaikan. nature anak2 suka diberi ganjaran, dan cara qr poins ini sgt mudah dan dpt ubah presepsi anak2 ganjaran bukan hanya dlm bentuk materialistik, tetapi appreciation dari segi penghargaan. Yang bagusnya, analisis bulan ke bulan memberi anak ruang utk memperbaiki diri. tahniah pihak hira atas penggunaan innovasi ini".

 

"Bagus untuk menggalakkan anak2 utk melakukan kebaikan.Banyak membantu saya untuk anak² meningkatkan solat, mmbantu ibu bapa, utk meraih point"..

 

"Saya sokong sepenuhnya jika pihak sekolah mahu meluaskan lagi penggunaan aplikasi ini dalam pelbagai aspek lain pula".

 

"Aplikasi ini perlu diteruskan Update pengisian agar lebih releven serta lebih interaktif agar pelajar lebih bersemangat untuk meminta ibubapa sentiasa kemas kini Parent QR mereka".

 

"Murid dapat motivasi untuk menyiapkan tugasan dalam masa yang ditetapkan".

 

"Aplikasi yang baik untuk membekalkan motivasi permulaan bagi menggalakkan sesuatu amal baik sebelum ia menjadi tabiat anak".

 

"Bagus untuk gamify aktiviti harian anak2, sesuai dgn minat anak2 utk capai tahap2 tertentu mcm game... parents juga boleh guna point system ni utk hadiahkan anak2 jika penuhi cabaran tertentu.setelah anak melihat markah yang diberi anak merasa ingin terus kan perkara yg baik. bagi saya mulakan dengan paksaan dan pujian. dari paksaan akan jadi kebiasaan. Terima kasih".